در نشست خبری مطرح شد:

فخرالدینی: پروژه قاف؛ اثری شایسته برای موسیقی کلاسیک کشور است

به گزارش موسیقی نو، نشست خبری منظومه سیمرغ قاف به رهبری فرهاد فخرالدینی با حضور استاد فخرالدینی، آرش امینی رهبر ارکستر و مدیر هنری، فرهاد فخرالدینی آهنگساز و رهبر ارکستر صبح امروز چهاردهم آبان ماه در تالار وحدت برگزار شد.

حبیب صبور تهیه کننده منظومه «سیمرغ قاف» گفت: این پروژه دو سال پیش توسط استاد فخرالدینی نگاشته و شش ماه پیش تصمیم گرفتیم آن را کار کنیم. حوادثی که در کشور رخ داد، باعث تعویق کار شد تا اینکه به اینجا رسیدیم. تشکر ویژه از فرهاد فخرالدینی و آرش امینی و محمد الهیاری دارم، امیدوارم کاری که شایسته موسیقی کلاسیک کشور است را اجرا ببریم و این فتح بابی در عرصه کلاسیک و تربیت گوش شنوایی مردم باشد.

امینی نیز با تشریح این پروژه گفت: این پروژه براساس داستان سیمرغ و منطق‌الطیرعطار براساس تصحیح اشعار استاد شفیعی کدکنی توسط فرهاد فخرالدینی تنظیم شده است. اثر در پنج موومان برای ارکستر سمفونیک و گروه کُر با دو خواننده اجرا خواهد شد.

مصطفی جعفری معاون توسعه کرمان موتور که حامی این اجرا است نیز گفت: قرار گرفتن کسب و‌کار‌ها کنار رویداد‌های هنری در دنیا رایج است. این کار به توسعه نام تجاری شرکت‌ها هم کمک می‌کند. ما هم از این فرصت استفاده می‌کنیم تا کنار گروه باشیم. نگاهی هم به بحث مسئولیت اجتماعی در جامعه داریم.

فرهاد فخرالدینی در صحبت‌هایی گفت: وزن شعر «فاعلاتن فاعلاتن فاعلات» است اغلب مثنوی‌ها برهمین اساس است. کاملا یک وزن مشخص دارد، مشکلاتی سرراه اهنگساز قرار میگیرد، اما مسلما تمهیداتی وجود دارد که از این محدودیت رهایی یابیم. گاهی با شکل تلفظ کلامی کار تفاوت پیدا می‌کند. اینها چیز‌هایی است که در کار اهنگسازی وجود دارد و من سعی کردم از انها استفاده کنم.

این آهنگساز در ادامه افزود: دو خواننده برای این کار درنظر گرفته شده، این کار اپرایی است احتیاج به خواننده‌ای دارد که با موسیقی بین المللی اشنایی داشته باشد، نت را خوب بخواند و فقط به حافظه خود متکی نباشد، در موومان‌های مختلف، لازمه این کار این است که خواننده با نت اشنایی و سابقه نوازندگی داشته باشد تا این مطالب را ارایه دهد.

فخرالدین عنوان کرد: مهدی محمدی در نقش خواننده «تنور» که از نظر داستان نقش هدهد را برعهده دارد. هدهد هادی گروه مرغان است، مشکلاتی که برسرراهشان در پرواز است آشنایی کامل دارد، علی تفرشی نیز دومین خواننده گروه است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا گفت: سازبندی ارکستر سمفونیک با ساز‌های کامل بادی، چوبی، برنجی کامل است، آلات ضربی و گروه زهی پنج گروه و کامل است در کنارش هم گروه کر و آواز جنبی خوانندگان سوپرانو، التو، تنور و باس که هرکدام کنار این دو خواننده وظایفی برعهده دارند.

فخرالدینی گفت: فرهنگ ما غنی است؛ همبستگی هنر‌ها قابل کتمان نیست و نمی‌شود این همبستگی‌ها را نادیده بگیریم، افزود: بهرحال کسی که عمرش را بااین موسیقی طی کرده راه‌هایی جلویش قرار میگیرد ما هم کوشش کردیم چنین راهی را در پیش بگیریم. دلگرمی من این است کاری روی صحنه بیاورم که مردم دوست داشته باشند.

وی درباره انتخاب علی تفرشی برای خوانندگی گفت: من همواره با بهترین خواننده‌ها  کار کردم و خیلی‌ها را معرفی  و به خواننده مشهوری تبدیل کردم. الان هم امیدوارم قدمم خیر باشد.

فخرالدینی در پاسخ به سوالی درباره غیبت هشت ساله‌اش گفت: من هرجایی احساس کنم نیازی به وجودم نیست و اثرگذار نیستم، کار نمی‌کنم.اکنون هم بیشتر  تدریس میکنم، مطالعه و کتاب میخوانم.

فخرالدینی در بخش دیگر از صحبت‌هایش گفت: موسیقی همه جای دنیا باید حمایت شود و وضعی که باعث کناره گیری من شد، نارضایتی من بود مدام جنجال داشتم و دیدم نتیجه نمیگیرم و ترجیح دادم کناره گیری کنم و مشغول کار دیگری شوم، ناراضی هم نیستم منتها توانستم کلی قطعه بنویسم و کتاب‌هایی هم جز این اثار نوشتم که همه اینها وقت میبرد.

وی در ادامه گفت: انتظارات اهالی موسیقی از دولت این است که به موسیقی توجه ویژه کنند، به مقام موسیقیدان احترام بگذارند منتها ما دیدیم زیاد به این مسئله توجه نشده و‌ موسیقی مقام علمی خود را نیافته، موسیقی یک علم است بوعلی سینا در کتابش موسیقی را علم دانسته و می‌گوید «اینک علم، کو مرد؟» خوب است مسئولان مخالف با ان درنظر داشته باشند که موسیقی یک علم است و با ان در نیافتند.

آرش امینی نیز گفت: کنسرتو ویولون توسط امین غفاری در این کنسرت اجرا خواهد شد، امین غفاری با وجود اینکه برنامه‌های مختلف دارد، بازهم کار می‌کند.

صبور نیز گفت: ارکستر ترکیبی از نوازندگان سمفونیک و دیگر دوستان است من از همه آنها تشکر می‌کنم.