عضو شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران: نوازندگان هر روز در معرض امتحان هستند

به گزارش موسیقی نو نشست خبری اعضای شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران با محوریت آزمون نوازندگی ارکستر سمفونیک؛ صبح امروز یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ در تالار وحدت برگزار شد.

در این نشست محمد میرزمانی و هادی آرزم اعضای شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران حضور داشتند و توضیحاتی را درباره ارکستر و آزمون نوازندگی بیان کردند. در ادامه متن صحبت‌های این دو هنرمند و عضو شورای هنری ارکستر را می‌خوانید:

قیمت سازها بسیار گران شده است

هادی آرزم: براساس روندی که در بیشتر ارکسترهای جهان هست، آزمون نوازندگی ارکستر را برگزار می‌کنیم که هدف از برگزاری این آزمون انتخاب نوازندگان جدید و البته تعیین جایگاه نوازندگان ارکستر است.

اگر‌ از نظر کیفی اوضاع را با کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم، قیاس مع‌الفارغی است. ما استادان زیادی در این عرصه نداریم و از طرفی سن نوازندگان از زمان آغاز فعالیت تا رسیدن به ارکستر زمان اندکی است.

جوانانی که الان مشغول کار هستند با جان و دل تلاش می‌کنند و بخشی از ضعف‌ها را با تلاش خودشان جبران می‌کنند. نوازندگان بسیار پرتلاش و با استعدادی داریم.

در کل دو ارکستر سمفونیک در ایران داریم که یکی ارکستر سمفونیک تهران و دیگری ارکستر صدا و سیما است. از طرفی سالانه فارغ‌التحصیلان زیادی در عرصه موسیقی وارد عرصه می‌شوند و فضای کافی برای مشغول شدن همه این عزیزان نیست.

ما در گروه سازهای برنجی کمبود نوازنده داریم. ما سعی کردیم که برای ارتقای سطح نوازندگان پیش برویم. متاسفانه برخی از نوازندگان ارکستر که تجربه بالا دارند به دلیل رسیدن به شرایط بازنشستگی دیگر بنیاد رودکی امکان همکاری با آنها را ندارد.

قرارداد آقای حیدریان با ارکستر سمفونیک تا پایان اسفند سال گذشته بود. هنوز تصمیمی برای انتخاب رهبر میهمان و دائم گرفته نشده است.

قیمت ساز و لوازم جانبی ساز بسیار گران شده است. نوازندگان هرچقدر هم دستمزد بگیرند، کفاف این هزینه‌ها و مخارج زندگی را نمی‌دهد. ما درخواست داشتیم که نوازندگان ارکستر بتوانند لوازم جانبی ساز را با ارز دولتی وارد کنند.

اجراهای ارکستر سمفونیک از تیرماه از سر گرفته می‌شود/ نصیر حیدریان بهترین گزینه برای ارکستر سمفونیک بود

محمد میرزمانی: از نوازندگان ارکستر سمفونیک تشکر می‌کنم که برنامه‌های ارکستر را به خوبی پیگیری کردند. آخرین حضور ارکستر هم مربوط به جشنواره فجر بود که ارکستر حضوری قدرتمند داشت.

متاسفانه ما نوازندگان پیشکسوت را از دست دادیم و قوانینی تصویب شد که امکان همکاری با نوازندگانی که به سن بازنشستگی رسیده‌اند وجود نداشت. خوشبختانه در دور جدید فعالیت ارکستر سمفونیک از چند هنرمند پیشکسوت دعوت می‌کنیم.

آزمون‌ها هشداری است برای نوازندگان که سطح کارشان را ارتقا دهند.

شورای هنری ارکستر سمفونیک تلاش کرد که بهترین رهبر را انتخاب کند. نصیر حیدریان بهترین گزینه بود و هم تخصص و هم انگیزه لازم را داشت. برنامه‌های بسیار خوبی را هم ارائه کرد. متاسفانه گرفتار حاشیه‌ای شدیم و ارکستر هم از این مسئله آسیب دید.

نصیر حیدریان را متاسفانه از دست دادیم. ما مجبور شدیم رهبر دیگری را انتخاب کنیم. در جشنواره فجر منوچهر صهبایی را داشتیم که قرار است همکاری‌شان را با ارکستر ادامه دهند.
صهبایی از هنرمندان خوب کشورمان هستند. امیدواریم مشکل خاصی پیش نیاید و بتوانیم فعالیت‌مان را با ارکستر ادامه دهیم.

از تیرماه برنامه‌های ارکستر سمفونیک را به شکل روتین ادامه خواهیم داد.

امیدوارم که رویکرد بنیاد روکی به این سمت باشد که مدیر داخلی قدرتمندی برای ارکستر انتخاب کند و مهره‌سوزی نشود.