ساخت یکی از بزرگترین پیانوهای زمینی در اصفهان

 ساخت یکی از بزرگترین پیانوهای زمینی در اصفهان

 

دو جوان طراح ایرانی، به سفارش شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان، یک پیانوی زمینی در اصفهان ساخته‌اند.

به گزارش موسیقی نو به نقل از ایسنا، فرید خیری، یکی از طراحان و سازندگان این پیانو می‌گوید: ایدۀ اولیه ساخت پیانوی زمینی از سوی مهندس معطری که امر طراحی و معماری این بخش از  گنجینه موسیقی را بر عهده داشتند به ما داده شد.

او ادامه می‌دهد: بعد از پذیرش این پیشنهاد با همراهی همکارم احمد بینا، فاز نخست، یعنی تحقیق و پژوهش را شروع کردیم و با بررسی نمونه‌های مشابه خارجی به یک طرح اولیه رسیدیم.

خیری تصریح می‌کند: در گام بعدی نمونۀ اولیه را ساختیم. چند ماه وقت صرف این نمونه شد تا در نهایت به خروجی نهایی پیانو برسیم.

به گفتۀ طراح یکی از نخستین های پیانوی زمینی در ایران، ساخت این پیانو دو چالش بزرگ داشته؛ یکی داشتن تمامی اکتاوها و دیگری قابلیت خاموش شدن. او دراین‌باره توضیح می‌دهد: اصرار مسئول گنجینه موسیقی ارمنیان جلفای نو این بود که پیانو، در حد امکان پیانوی واقعی باشد و تمام اکتاوها با پرده‌ها و نیم‌پرده‌های آن کار کنند. به دلیل همین سخت‌گیری، پیانویی که ساخته‌ایم از معدود پیانوهای زمینی جهان است که در آن هم نت سفید کار می‌کند و هم نت مشکی.

خیری می‌افزاید: از آنجا که این پیانو قرار است در ابتدای ورودی حیاط گنجینه موسیقی نصب شود، باید طوری آن را طراحی می‌کردیم که هم توان بالایی برای تحمل عبور مداوم افراد داشته باشد و هم در مواقعی که کسی از روی آن عبور نمی‌کند، خاموش شود که خوشبختانه این چالش را هم با موفقیت پشت سر گذاشتیم.

سازندۀ این پیانوی زمینی، می‌گوید: پیانوی زمینی ما حدود ۹ متر طول دارد و ساخت آن سه ماه طول کشیده است. این پیانو به زودی در گنجینۀ موسیقی ارمنیان جلفای نو نصب می‌شود و در مراسمی از آن رونمایی خواهد شد.

 

ساخت پیانوی زمینی به طول ۹ متر در اصفهان/