زندگینامه «شکیرا» خواننده ای جذاب و با استعداد

 

 

موسیقی نو: «شکیرا ایزابل مبارک ایپل» که این سالها  با نام «شکیرا» شناخته می‌شود، در ۲ فوریه ۱۹۷۷ در شهر «بارانکیا» واقع در کشور کلمبیا به‌ دنیا آمد.

شکیرا خواننده، تهیه کننده موسیقی، ترانه سرا، مدل، رقصنده و بازیگر کلمبیایی است.

پدر او ویلیام مبارک و مادر او نیدیا ایپل هستند. شکیرا تنها فرزند این زوج است اما از ازدواج‌های دیگر پدرش دارای ۸ خواهر و برادر است. او در دو سالگی برادر خود را در سانحه تصادف از دست داد.

درحالیکه پدر شکیرا در نیویورک به دنیا آمده است، اما اصالتا لبنانی است. پیش از تولد ویلیام ،پدر شکیرا، پدربزرگ و مادربزرگش از لبنان به نیویورک مهاجرت کردند. تبار مادر شکیرا نیز به ایتالیا و اسپانیا باز می‌گردد.

زبان مادری این خواننده اسپانیایی است، همچنین او به زبان‌های انگلیسی، پرتغالی و کاتالان مسلط است.

شکیرا از چه زمانی عاشق خوانندگی شد؟

استعداد شکیرا در زمینه ترانه سرایی از ۴ سالگی شکوفا شد.  او در سن ۴ سالگی اولین ترانه خود را با نام  La Rosa De Cristal سرود.

او در این سن، توسط پدرش به یک رستوران در خاورمیانه برده شد. در این رستوران، شکیرا برای اولین بار تنبک را دید و با رقص عربی آشنا شد.

او پیش از آن می‌دانست که قرار است مجری شود و از رقصیدن و آواز خواندن برای هر شخصی لذت می‌برد. شکیرا عادت داشت برای هم کلاسی‌هایش، معلمان و حتی راهبه‌ها آواز بخواند.

علی رغم اینکه بسیاری از افراد شیفته صدای خاص و دلنشین او می‌شدند، به دلیل تن بالای صدایش، انتقادهای زیادی نیز از او شد. او در سال دوم، به همین دلیل از گروه آواز کر مدرسه حذف شد. حتی گاهی به او گفته می‌شد که صدایش مثل بز است.

شکیرا در سن ۷ سالگی برای هدیه کریسمس یک ماشین تحریر از پدرش درخواست کرد. فکر داشتن یک ماشین تحریر از زمانی به ذهنش خطور کرد که پدرش را در حال نوشتن داستان با آن می‌دید و این عمل برایش جذاب بود. پس از برآورده شدن آرزویش و گرفتن یک ماشین تحریر، او به نوشتن اشعار بیشتری پرداخت.

وی در سن هشت سالگی، اولین ترانه خود با نام «Tus gafas oscuras» را نوشت. این ترانه از عینک دودی که پدرش، پس از فوت برادر شکیرا، از غم و اندوه به چشم می زد، الهام گرفته شد.

شکیرا معمولا از هر موقعیتی برای رقصیدن استفاده می‌کرد؛ او روی میزها، در مدرسه، جشن و هر رویداد دیگری می‌رقصید؛ تا آنجایی که در مدرسه به «دختر رقصنده شکم» معروف شده بود.

به گفته خودش، از اینجا بود که شور و علاقه اش به اجرای زنده شکوفا شد. شکیرا در سن ده تا سیزده سالگی به رویدادهای مهمی در شهر خودش دعوت شد؛ حضورش در همین وقایع مهم نقش مهمی در شناخته شدنش ایفا کرد. همچنین در همین حین، او با یک تهیه کننده تئاتر ملاقات کرد و او را تحت تاثیر قرار داد. این گام، جز اولین گام‌های او به سمت ترقی بود.

 

شروع فعالیت حرفه ای

معمولا در ابتدای هر حرفه‌ای، نیاز است مدتی کار برای افراد و تیم‌های متوسط را پذیرفت. برهمین مبنا، شکیرا فعالیت هنری خود را با همکاری تهیه‌کنندگان محلی آغاز کرد. آلبوم‌هایی که شکیرا طی همکاری با این تهیه‌کنندگان تولید کرد، آنطور که باید غوغا نکرد و تقریبا در خارج کلمبیا شناخته شده نبود.

پس از آن، شکیرا تصمیم به راه‌اندازی برند موسیقی خود گرفت. ترانه Pies Descalzos که در سال ۱۹۹۵ منتشر شد، سبب شهرت او در اسپانیا و آمریکای لاتین شد.

شکیرا آلبوم Dónde están los ladrones به معنای  دزدها کجایند؟  را در سال ۱۹۸۸ منتشر کرد. این آلبوم بالغ بر ۷ میلیون کپی فروش داشت.

شکیرا توسط آلبوم «سرویس رختشویی» با انگلیسی زبانان ارتباط برقرار کرد و طی آن موفق به فروش ۱۵ میلیون نسخه شد.

 

 

در سال ۲۰۰۱ آهنگ معروف  Whenever, Whenever را منتشر کرد. این آهنگ موفقیت زیادی به همراه داشت به طوری که در سال ۲۰۰۲ پرفروش‌ترین آهنگ سال شناخته شد.

در سال ۲۰۰۵ شکیرا دو آلبوم با نام‌های Fijación Oral Vol. 1 و Oral Fixation Vol. 2 به معنای  اشتهای جهانی ۱ و ۲ را منتشر کرد. در این حین آهنگ Hips Don’t Lie باعث افزایش شهرت شکیرا شد.

شکیرا در کودکی به همراه پدرش به پارکی مختص کودکان فقیر و یتیم رفت. وی از آنجا تصمیم گرفت که اگر روزی خواننده مشهوری شود در حد توانش به این کودکان کمک کند.

در پی این اندیشه، شکیرا بنیاد Pies Descalzos را در سال ۱۹۹۷ بنا نهاد. او در این موسسه خیریه، مدارس خاصی برای آموزش کودکان فقیر تاسیس کرد.

بر پایه این فعالیت‌های انسان دوستانه اش برای کمک به کودکان نیازمند، باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، او را به عنوان مشاور آموزشی کاخ سفید منسوب کرد.

از جمله دیگر فعالیت‌های این خواننده پاپ در این زمینه، می‌توان به اهدای تعداد زیادی کنسرت به خیریه اشاره کرد.

آلبوم بعدی که توسط شکیرا منتشر شد، آلبوم گرگ ماده بود. این آلبوم که در سال ۲۰۰۹ به عنوان ششمین آلبوم استودیویی او منتشر شد، ۲ میلیون نسخه فروش داشت. این آلبوم در سراسر جهان با تحسین‌های زیادی همراه شد و محبوبیت بالایی پیدا کرد.

در سال ۲۰۱۰، شکیرا آهنگ واکا واکا را منتشر کرد که این ترانه به عنوان ترانه اصلی جام جهانی انتخاب شد. اتفاقا آهنگ بسیار موفقی شد و به پرفروش‌ترین ترانه جام جهانی تبدیل شد.

نسخه انگلیسی واکا واکا در یوتیوب حدود ۲ میلیارد بازدید داشت و به پنجمین ویدیو پرطرفدار تبدیل شد.

در اکتبر ۲۰۱۰، شکیرا آلبوم استودیوی دو زبانه خود، به نام  «خورشید در می‌آید» را منتشر کرد. این آهنگ، حدود ۴ میلیون در سراسر جهان فروش داشت.

سرانجام، آخرین آلبومی که از شکیرا منتشر شده، به نام خودش یعنی Shakira، برای جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ ضبط شد. قطعه ‌La La   La La La می‌تواند این آهنگ را در ذهن شما تداعی کند.

 

شروع زندگی شکیرا و پیکه

در سال ۲۰۱۰ در خلال ضبط آهنگ برای جام جهانی فوتبال، شکیرا با «جرارد پیکه»، مدافع تیم بارسلونا، آشنا شد. او ادعا می‌کند پیش از آن شناختی از جرارد پیکه نداشته است.

این آشنایی منجر به ایجاد یک رابطه عاشقانه و ازدواج شد. هم‌اکنون شکیرا و جرارد ۲ پسر به نام‌های میلان و ساشا دارند.

شکیرا با ۴۴ سال و جرارد با ۳۴ سال سن، با وجود اختلاف سنی ۱۰ ساله، هر روز به یکدیگر وابسته‌تر شده و زندگی شاد و عاشقانه‌ای دارند.

شکیرا در مصاحبه‌اش با مجله viva  گفت:  ما هیچ وقت یک زوج سنتی نبوده ایم. ما توافق نامه کتبی برای به اشتراک گذاشتن وظایف یا مواردی این چنینی نداریم  اما هر دو بسیار درگیر پرورش فرزندان خود هستیم و سعی می کنیم آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم. ما از یکدیگر پشتیبانی می کنیم.

با آغاز سال ۲۰۲۱ شکیرا و جرارد وارد یازدهمین سال زندگی مشترک خود شدند و اوقات بسیار خوشی را در کنار فرزندانشان می‌گذرانند.

 

 

 

شکیرا و کنسرت هایی به یاد ماندنی 

شکیرا خواننده ای محبوب است که از زمانی که شروع به فعالیت کرد اکثر کنسرت ها و آهنگ هایش مورد توجه و اقبال طرفدارانش قرار گرفت و خیلی سریع و در کمترین زمان ممکن توانست جای خود را در بین سلایق مختلف باز کند و محبوب دل همگان شود.

آهنگ های جذاب و پر انرژی شکیرا که عموما همیشه با طراحی رقص های پر هیجان همراه بود سبب شد تا همیشه کنسرت هایی شلوغ و جذاب داشته باشد.

او با اجراهای جذاب خود طرفداران و بینندگان کنسرت هایش را همیشه به وجد می آورد که شاید بتوان این مورد را یکی از دلایل موفقیت وی و محبوبیتش در بین مردم دانست.

در ادامه به لیستی از کنسرت های اجرا شده و محبوب او اشاره خواهیم کرد.

  • اجرای کنسرت در لبنان: او نخستین بار در سال ۲۰۱۱ در لبنان به روی استیج رفت.

در این کنسرت با طراحی یک رقص عربی و همخوانی آهنگ هایی پر نشاط سالن را پر از شور و شوق کرد و یکی از خاطره انگیزترین کنسرت ها از لحاظ طرفدارانش بود.

  • طبق بررسی های انجام شده کنسرت شکیرا و جنیفر در سوپر بول در سال ۲۰۲۰ جزو بهترین  و خلاقانه ترین کنسرت های اجرا شده در آن سال بود.
  • در تاریخ ۱۱ جولای ۲۰۱۸ نیز یکی از بهترین کنسرت های خود را در استانبول  برای طرفدارانش اجرا کرد که مثل همیشه جذاب و گوش نواز بود.
  • Pies Descalzos:  اولین تور کنسرت شکیرا در سال ۱۹۹۶ بود که در کشورهای آمریکایی روی استیج می رفت. این کنسرت در اکوادور فیلمبرداری و برگزار شد.
  • Amphibious :  در ۲۱ فوریه ۲۰۰۰ یکی از تور کنسرت های خودش را از پرو آغاز کرد و در آرژانتین به پایان رساند.
  • Dixie Chicks: همانطور که از این خواننده انتظار می رود این کنسرت نیز با استقبال زیادی رو به رو شد.

 

 

 

جوایز کسب شده توسط شکیرا

شکیرا در طول زندگی حرفه ای خود بر حسب استعدادهایی که داشته جوایز فراوانی را هم کسب کرده که تماما نشانگر موفقیت او در حوزه های کاری اش می باشد.

لیست جوایزی که شکیرا به خود اختصاص داده به شرح ذیل است:

جوایز آلمادر این جشنواره به هنرمندانی که تولید محتوای لاتین انجام می دهند جوایزی اهدا می شود و شکیرا موفق شد برای پنجمین بار جوایز آلما را به خود اختصاص دهد.

جوایز بامبیدر این جشنواره برای موفقیت در تمامی حوزه های هنری همچون فیلم، موسیقی و… جوایزی اهدا می شود که شکیرا پس از دو بار کاندید شدن؛ موفق شد یک بار جایزه ی بامبی را دریافت کند.

جوایز موسیقی آمریکااز هشت باری که در این جشنواره کاندی شد پنج بار موفق به دریافت جایزه موسیقی آمریکا شد.

جوایز موسیقی بیلبورد: شکیرا از بین ۲۳ باری که برای دریافت این جایزه کاندید شد برای هفت بار موفق به کسب این جایزه شد.

جایزه کریستالاین جایزه به سبب فعالیت های بشر دوستانه ی شکیرا به او اهدا شده که کمک هایی را برای کودکان تنگدست کلمبیا در نظر گرفته است.

 

منبع: bekhoun.com