گیتار «الویس پریسلی» به حراج گذاشته شد

حراج گیتار الویس پریسلی

 

گیتار «الویس پریسلی»، خواننده معروف آمریکایی، این هفته  در نیویورک به حراج گذاشته می شود.

به گزارش موسیقی نو به نقل از خبرگزاری رویترز، بیش از ۹۰۰ یادگار از برخی از بزرگترین ستارگان موسیقی جهان از جمله اریک کلاپتون گیتاریست‌ مشهور، الویس پریسلی سلطان سبک راک اَند رول و مایکل جکسون ملقب به سلطان پاپ این هفته در نیویورک به حراج گذاشته می‌شود.

یکی از مهمترین یادگارهایی که در این حراجی چکش خواهد خورد، گیتار آکوستیک کلاپتون است که در سال ۱۹۷۰ در یک کنسرت در لندن آن را نواخت. ارزش تخمینی این گیتار چیزی بین ۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار دلار برآورد شده است.

پیش‌بینی می‌شود در این حراجی یکی از گیتارهای الویس پریسلی که وی بعدا آن را به نورمن تاروگ، کارگردان بسیاری از فیلم‌هایش، اهدا کرد نیز به قیمت ۹۰ هزار دلار به فروش برسد. در این حراجی همچنین چند یادگار از گروه موسیقی نیروانا و کرت دانلد کوبین، موسیقی‌دان شناخته شده آمریکایی، نیز به مزایده گذاشته می‌شود.

این حراجی روز جمعه و شنبه (۲۸ و ۲۹ آبان) همزمان به صورت حضوری در کافه هارد راک نیویورک و به صورت برخط برگزار می‌شود.

 

بیوگرافی الویس پریسلی

بیوگرافی الویس پریسلی

 

الویس آرون پریسلی ۸ ژانویه ۱۹۳۵ در توپِلو ایالت می‌سی‌سی‌پی متولد شد. او پسر ورنون الویس پریسلی و گلادیس لاو اسمیت بود و برادر دوقلوی او جس گارون در هنگام تولد از دنیا رفت.

خانواده او در سال ۱۹۴۹ از توپِلو نقل مکان کرده و به ممفیس در ایالت تنسی رفتند. پریسلی جوان برای تحصیل به دبیرستان ال. سی هیومز رفته و در سال ۱۹۵۱ درسش تمام شد. در تابستان آن سال وقتی او برای ضبط یک ترانه شخصی به نام شادمانی من به همراه ترانه اینجاست که اندوهت آغاز می‌شود به‌عنوان هدیه‌ای برای مادرش به شرکت سان رکوردز رفته بود مورد توجه رئیس آنجا قرار گرفت. پریسلی یک سال پس از آن، نخستین ضبط موسیقی خود را در این شرکت به انجام رساند و سرهنگ تام پارکر که مدیریت کارهای او را در این مدت برعهده گرفته بود برنامه حضور او در صحنه را سازماندهی کرد.

او در دوران شکوفا شدن موسیقی سبک راک اند رول به ویژه در نیمه دوم دهه ۱۹۵۰ بر آن حکمرانی می‌کرد، چنانکه به سلطان راک اند رول مشهور شد. الویس از سال ۱۹۵۶ به بعد با اجرای ۴۵ ترانه که از هرکدام از آنها بیش از یک میلیون نسخه به فروش رفت و با بازی در ۳۳ فیلم سینمایی و حضور در برنامه‌ های تلویزیونی و کنسرت ها موفقیت اقتصادی رکوردشکنی را کسب کرد و مرگ او در سن ۴۲ سالگی به محبوبیت وی در بین هوادارانش و به فروش موفق کارهای او خاتمه نبخشید. بعد از مرگش فروش آثارش رو به فزونی گذاشت و حتی بازدید از آرامگاه او جزو یکی از نمادهای صنعت گردشگری آمریکا به شمار می‌رود.

گیتار «الویس پریسلی» به حراج گذاشته شد./