چراغ هفتمین سال‌نوای موسیقی ایران بهار ۱۴۰۱ روشن می‌شود

چراغ هفتمین سال‌نوای موسیقی ایران بهار ۱۴۰۱ روشن می‌شود

 

هفتمین دوره آیین سال‌نوای موسیقی ایران پس از پنج دوره برگزاری و یک دوره سکوت در بهار سال ۱۴۰۱ با اجرای برنامه‌های ویژه‌ای، برگزار می‌شود.

به گزارش موسیقی نو به نقل از سال‌نوای موسیقی ایران، علی جعفری پویان، مدیر هنری سال‌نوا در این باره اظهار داشت: در هفتمین دوره سال‌نوا قصد داریم با نظرسنجی و مشارکتِ موسیقی‌دانان، بخش ویژه‌ای با عنوان تندیس قرن سال‌نوای موسیقی ایران داشته باشیم و در رشته‌های مختلف به هنرمندان منتخبِ یک قرن گذشته موسیقی ایران، (از سال ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰) این تندیس‌های ویژه را اهدا کنیم.

وی درباره چگونگی انتخاب هنرمندان، افزود: هنرمندان برگزیده از طریق آرای تخصصی موسیقی‌دانان، تعیین و معرفی خواهند شد که به زودی از طریق وبسایت، شرایط شرکت در نظرخواهی‌ها و رأگیری‌ها اعلام می‌شود.

جعفری پویان درباره شورای تخصصی سال‌نوا، بیان کرد: از دوره‌های قبل در فکر تشکیل شورایی فنی و تخصصی بودیم که این امر در دوره پیش‌رو محقق شد. این شورا در انتخاب هنرمندانی که قرار است مورد تجلیل قرار گیرند، یادبود هنرمندان درگذشته و موارد دیگر مورد نیاز، سال‌نوا را یاری خواهند کرد.

جعفری پویان اعلام اسامی اعضای این شورا را به خبرها و مطالب آینده سال‌نوای هفتم موکول کرد.

چراغ هفتمین سال‌نوای موسیقی ایران بهار ۱۴۰۱ روشن می‌شود

 

اختصاص بخش ویژه تندیس قرن سال نواهمچنین محمدمهدی گورنگی، مدیر اجرایی سال‌نوا خاطرنشان کرد: محقق شدن بخش ویژه تندیس قرن سال‌نوای موسیقی ایران به همکاری و مشارکت جمعی موسیقی‌دانان ایرانی نیاز دارد که امیدواریم همچون دوره‌های پیشین، شاهد این همدلی باشیم. با این تفاوت که در این دوره، مشارکت‌ موسیقی‌دانان در انتخاب هنرمندان برگزیده یک قرن ایران نقشی مهم و تعیین کننده خواهد داشت.

گورنگی در ارتباط با نحوه اجرایی شدنِ این رویداد ادامه داد: به زودی از طریق وبسایت سال‌نوا فراخوان عضویت در سال‌نوا به همراه شرایط آن منتشر خواهد شد. پس از آن طی یک بازه زمانی، اعضای سال‌نوا نظر و رأی خود را در رشته‌های تعیین‌شده ثبت خواهند کرد که در نهایت هنرمندان برگزیده با نظارت شورای تخصصیِ سال‌نوا مشخص خواهند شد.

به گفته وی، جزییات رأی‌های ثبت شده همه مشارکت‌کنندگان به صورت شفاف پس از اختتامیه در وبسایت سال‌نوا قابل مشاهده خواهد بود.

چراغ هفتمین سال‌نوای موسیقی ایران بهار ۱۴۰۱ روشن می‌شود

 

گورنگی ضمن اشاره به این نکته که اعضای شورای تخصصی سال‌نوا در هر دوره متغیر خواهند بود، تاکید کرد: هفتمین دوره سال‌نوای موسیقی ایران شامل بخش‌هایی مانند نکوداشت، یادبود، تندیسِ قرن و برنامه‌های تولیدی است که در فضای مجازی منتشر می شود. ششمین سال‌نوا تجربه خاصی در ساخت برنامه‌های تولیدی پیش روی ما قرار داد که در سال‌نوای هفتم نیز از آن شیوه استفاده می کنیم.

گورنگی درباره مشارکت مالی هنرمندان در سال‌نوای هفتم، گفت: برگزاری سال‌نوا همانند دوره‌های پیشین با مشارکت مالیِ هنرمندانِ موسیقی میسر می‌شود. اعضای سال‌نوا طبق روالِ قبل در زمانِ تعیین شده که اطلاع رسانی خواهد شد، با واریز مبالغی در این آیین مشارکت می‌کنند. در این دوره، حق عضویتی نیز برای اعضا در نظر گرفته شده که علاوه بر سال‌نوا، عضویت در انجمن فیلارمونیک ایران را شامل می شود.

رویداد «سال‌نوای موسیقی ایران» از سال ۱۳۹۴ به ابتکار و طراحی علی جعفری‌پویان و با یاری موسیقی‌دانان ایرانی به صورت خودجوش و مستقل، با هدف نکوداشت و قدردانی از استادان موسیقی ایران برگزار می‌شود.  نخستین سال‌نوا به نکوداشت ابراهیم لطفی، موسیقی‌دان، نوازنده و مدرس ویلن اختصاص داشت. در این مراسم که با زادروز این هنرمند موسیقی مصادف بود جشن تولدی از سوی شاگردانش برای وی برگزار شد و تندیس سال‌نوا و لوح تقدیر به همراه جوایز دیگر اهدا شد. این ایده، نقطه عطفی برای نکوداشت دیگر هنرمندان موسیقی ایران شد.

 

هفتمین دوره آیین سال‌نوای موسیقی ایران./