نزهت امیری ارکستر موسیقی سرزمین مادری را رهبری کرد

 

 ارکستر موسیقی سرزمین مادری به رهبری نزهت امیری بعد از حدود ۲ سال، روزهای دوم و سوم دی در تالار وحدت با یادی از روح اله و گلنوش خالقی روی صحنه رفت.

موسیقی نو: به نقل از ایرنا، ارکستر موسیقی سرزمین مادری به رهبری «نزهت امیری» بعد از حدود ۲ سال، روزهای دوم و سوم دی در تالار وحدت با یادی از روح اله و گلنوش خالقی روی صحنه رفت.

این ارکستر با رعایت مسائل بهداشتی و با همکاری خواننده و چهار نوازنده سولیست، قطعاتی از روح اله خالقی، مرتضی محجوبی، گلنوش خالقی، توفیق قلی اف، مهرداد دلنوازی و بهزاد عبدی را اجرا کرد.

گلنوش خالقی، موسیقی‌دان، آهنگساز، رهبر ارکستر و رهبر گروه کُر اهل ایران بود. او فرزند روح‌اله خالقی و نخستین زن ایرانی بود که به‌صورت تخصصی در رشته رهبری موسیقی تحصیل کرده بود. گلنوش خالقی در بهمن ۱۳۹۹ در آمریکا درگذشت. روح‌اله خالقی نیز موسیقی‌دان، آهنگساز، نوازنده ویولن و آموزگار موسیقی اهل ایران بود که سال ۱۳۴۴ دارفانی را وداع گفت.

 ای ایران، کاروان، می ناب، خاطرات رفته، شور مستی، راپسودی برای نی و ارکستر بخشی از قطعاتی بود که در این کنسرت اجرا شد.

اجرای سرزمین مادری برای کادر درمان

خبرنگار ایرنا با حضور در محل تمرین ارکستر سرزمین مادری با نزهت امیری، رهبر این کنسرت به گفت و گو نشست.

 

 

رهبر این کنسرت در حاشیه برگزاری برنامه به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: ارکستر سرزمین مادری در دهم مردادماه سال گذشته و در بزرگداشت کادر بهداشت و درمان، یک قطعه با ارکستر بانوان سرزمین مادری در محوطه‌ روباز تالار وحدت اجرا کرد. کرونا همه‌ فعالیت‌های گروهی را در این دو سال تعطیل کرد و ما اولین گروهی هستیم که در پساکرونا روی صحنه می‌رویم.

امیری درباره بانوانی که رهبری ارکستر بر عهده دارند، به این نکته اشاره کرد که در ایران همکار بانو به‌عنوان رهبر ارکستر ندارد. بانوان دیگری در این عرصه در خارج‌ از کشور کار و تحصیل کرده‌اند، اما امکان اجرا پیدا نکرده‌اند. در گذشته، تلاش‌های بسیاری صورت گرفت و مدرسان هنرستان‌ها گاهی مثل یک رهبر جلوی گروه می‌ایستادند اما رهبر به‌ مفهوم حرفه‌ای هدایت‌گر و به‌عنوان کنترل‌کننده‌ گروه موسیقی در ایران نداشته‌ایم. زنده‌نام گلنوش خالقی بسیار تلاش کرد این کار را انجام بدهد ولی موفق نشد.

 

 

وی با بیان اینکه این اجرا به گلنوش خالقی تقدیم شده است، افزود: بانویی که آرزو داشت آثار پدرش (روح‌اله خالقی) را به صحنه ببرد، اما موفق به این‌کار نشد.

وی درباره‌ تربیت بانوان به‌عنوان رهبر ارکستر تأکید کرد: من در چنین زمینه‌ای فعالیت نمی‌کنم، چرا که بیش‌تر فعالیت‌های آموزشی‌ام تدوین‌گری در عرصه‌ موسیقی کودک و آموزش به مدرسان این رشته است.

به گزارش ایرنا، برومند حقیقی تهیه‌کننده، سجاد پورقناد، مدیر پروژه و ابراهیم قائدی، مدیر ارکستر این هستند. خوانندگی این اجرا را زادبه (غفار ذابح) به عهده داشت.