خوانندگان موسیقی پاپ ایران در حالی طی هفته های اخیر مجموعه کنسرت های خارج از ایران خود را آغاز کرده اند که هنوز خبری از کنسرت های تهران و داخل کشور با رعایت شیوهنامه های بهداشتی نیست.
به گزارش موسیقی نو به نقل از خبرگزاری مهر، طی هفته های اخیر تعدادی از خوانندگان موسیقی پاپ کشورمان که از محبوبیت بالایی برخوردارند و تقریباً تمامی کنسرت های آنان با هر میزان از قیمت بلیت، به فروش میرسد، تصمیم گرفته اند که اجرا های زنده خود را فعلاً در کشور های دیگر آغاز کنند و اگرچه میزان قیمت گذاری آنها در مقایسه با کنسرت خوانندگان لس آنجلسی به هیچ وجه قابل مقایسه نیست اما گویا با توجه به شرایط نسبتاً مطلوب این کشورها در زمینه کرونا، فعلاً تبدیل به محل مناسبی برای درآمدزایی هنرمندانی شده که طی دو سال اخیر به دلیل شرایط کرونایی، قوانین ستاد ملی مقابله با کرونا و البته ملاحظات دیگر قادر به برگزاری کنسرت در ایران نبوده اند.
آرون افشار و حمید هیراد از جمله خوانندگانی بودند که طی روز های گذشته مجموعه کنسرت هایی را در کشور تاجیکستان اجرا کردند، کنسرت هایی که با توجه به فیلم های منتشرشده، اگرچه با استقبال خوب مخاطبان مواجه شده اند، اما نحوه برگزاری کنسرتها به شکلی بود که به نظر میآمد اصلاً در حد و اندازه های است اندارد و مطلوبش قرار نداشته و این هنرمندان فعلاً ناچارند برای بقا در فرآیند اقتصادی موسیقی به ویژه موسیقی پاپ در این قالب به کار های خود مشغول باشند. فرآیندی که قطعاً در آن اما و اگر های زیادی وجود دارد، اما گویا فعلاً تبدیل به آب باریک های شده که چاره دیگری برای آن وجود ندارد، مگر اینکه ستاد کرونا برای موسیقی برنامه جدیدی داشته باشد که گویا فعلاً ندارد.
از میزان فروش بلیت کنسرت این دو خواننده شناخته شده هنوز اطلاعی در دست نیست اما با توجه به نوسانات ارزی این چند ساله و تفاوت هایی ارزی و ریالی که در این زمینه بین ایران و سایر کشورها وجود دارد به نظر میآید این کنسرتها نیز توانسته تا حدی بهرهوری های اقتصادی را به همراه داشته باشد. اما گویا کسی متوجه ماجرا نیست که اکنون این خوانندهها میتوانستند با در نظر گرفتن شرایط نارنجی پایتخت و البته شهر های دیگر میزبان مخاطبان خود در ایران باشند. شرایطی که در بدترین حالت ممکن هم میتوانست موجب برگزاری کنسرت هایی در فضای باز با در نظر گرفتن محدودیتها باشد اما هنوز چار های برای آن اندیشیده نشده است.
این در حالی است که پیش از این شنیده شده بود گمانه زنی هایی برای طراحی و برنامهریزی کنسرت های موسیقی در فضای باز برج میلاد تهران انجام شده اما گویا ستاد ملی مقابله با کرونا که در حوزه های سینما و تئاتر کوتاه آمده و فعلاً برای اجرای برنامه این دو حوزه ملاحظ های غیر از رعایت پروتکلها و ظرفیت ۵۰ درصدی سالنها ندارد، برای موسیقی برنام های ندارد.
علیرضا قربانی دیگر خواننده پرطرفدار کشورمان نیز چندی پیش کنسرتی را در کشور آذربایجان با همراهی عالیم قاسم اف خواننده شهیر این کشور و اجرای زنده دیگری را در قونیه برگزار کرد که این دو کنسرت نیز با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شدند.
اجرا هایی که هنوز درباره میزان فروش آنها نیز اطلاعی در دست نیست اما طبیعتاً با توجه به جایگاه فنی این دو خواننده در عرصه موسیقی طبیعتاً آنچه پیش روی مخاطبان قرار گرفته میتو اند با فروش خوبی به لحاظ عرضه بلیت مواجه شده باشد. این در حالی است که طی روز های اخیر خبر هایی مبنی بر برگزاری کنسرت های دیگر با حضور گروه «آرش و مسیح» و رضا صادقی در خارج از کشور شنیده میشود که فضای برگزاری کنسرتها در ایران را پیچیدهتر کرده است. گو اینکه به نظر میآید ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز تصمیمی برای اجرا های زنده در ایران نگرفته و حوزه موسیقی همچنان قرار است در سکوت به فعالیت در استودیوها و بعضاً کلاس های آموزشی خلاصه شود.
جهانگردی خوانندگان پاپ ادامه دارد
اکنون رضا بهرام دیگر خواننده موسیقی پاپ کشورمان نیز که طی یکی دو سال اخیر تبدیل به یکی محبوبترین، مشهورترین و پولسازترین خواننده های کشورمان شده و محمد حسین توتونچیان تهیه کننده و مدیر برنامه هایش هنوز تصمیمی برای در معرض رسانه قرار دادن خوانندهاش ندارد، تصمیم گرفته کنسرت هایی را در اروپا برگزار کند. کنسرت هایی که تاکنون برگزاری آن در شهر های استانبول ترکیه، آمستردام هلند و وین اتریش فعلاً قطعی شده و حتی سامانه فروش بلیت آن نیز در صفحه شخصی این خواننده به اشتراک گذاشته شده، کنسرت هایی که قیمت بلیت هایی از ۳۹ یورو (معادل تقریبی یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان) آغاز و تا ۱۵۰ یورو (معادل تقریبی چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان) نیز ادامه پیدا میکند.
خبری از کنسرت های تهران نیست
برگزاری کنسرت خوانندگان ایرانی آن هم در کشور های اروپایی میتو اند اتفاق ارزشمندی در فرآیند فعالیت های موسیقایی کشورمان محسوب شود، چرا که طی سال های اخیر هنرمندان انگشت شماری توانسته اند در رویداد های فرا منطق های و کنسرتها حضور مؤثری داشته باشند، بنابراین حضور خوانندگان و هنرمندان بیشتر میتو اند دربرگیرنده دستاورد های مثبتی باشد، اما نکته حائز اهمیت در این میان که میتو اند مورد کنکاش و انتقاد قرار گیرد، طبیعتاً میزان بهره برداری اقتصادی این خوانندگان از برگزاری کنسرت هایشان در اروپا نیست، نکته مهم فقدان برنامه برای برگزاری کنسرتها در تهران و سایر شهرهاست که هنوز نه مرجع مهمی چون دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روی آن برنامهریزی خاصی دارد و نه اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا تمایلی برای برگزاری کنسرت در پایتخت با شرایط حداقلی ظرفیت سالنها در روز های کرونایی دارند. آنچنان که این روند آنها را به سمتی هدایت کرده که به نظر میآید فعلاً برگزاری کنسرت در اروپا با توجه به عادی شدن شرایط شهر های آن در فضای کرونا به صرفه تر از برگزاری کنسرت در تهران باشد.
اگرچه همان گونه که گفته شد، برپایی کنسرتها در خارج از کشور میتو اند دربرگیرنده امتیازات خوبی در جهت معرفی هنرمندان ایرانی در ژانر های مختلف موسیقی باشد، اما آنچه مهم است تلاش دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخش خصوصی به ویژه تهیه کنندگان و خوانندگان ستاره موسیقی برای برگزاری کنسرت و رایزنی با ستاد ملی مقابله با کرونا در شرایط فعلی برای از سرگیری فعالیت کنسرتها با در نظر گرفتن شیوه نامه های بهداشتی است که هم میتوانند تا حدی از خروج ارز از کشور به بهانه تماشای کنسرتها در کشور های همسایه و اروپایی جلوگیری کنند و هم در بهبود اوضاع روحی و روانی جامعه هدف خود که همواره در کنسرت هایشان از آنها به عنوان سرمایه اصلی فعالیت خود نام میبرند تلاش هایی داشته باشند.
به هر حال علیرغم گفتگوها و وعده هایی که طی هفته های اخیر برای برگزاری کنسرتها در تهران و سایر شهر های در وضعیت نارنجی کرونایی در رسانهها داده شده، هنوز غیر از برگزاری چند کنسرت محدود و گران قیمت در جزیره کیش، اتفاق مؤثری در زمینه برگزاری کنسرتها نیفتاده و به نظر میآید به دلیل فقدان پیگیری های لازم از مراجع دولتی به ویژه دفتر موسیقی وزارت ارشاد و ستاد ملی مقابله با کرونا، تهیه کنندگان و مدیران کمپانی های معتبر موسیقی کشورمان فعلاً بنا دارند خوانندگانشان را در بیرون از مرزها فعالتر کنند، چرا که گویا هیچ عزم و یا نقطه اشتراکی برای برگزاری کنسرتها ولو در فضای باز و تالار های دیگر وجود ندارد، مگر اینکه دلیل دیگری برای این توقف فعالیتها وجود داشته باشد که کسی مایل نیست درباره آن حرف بزند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰