بهترین‌ها در فستیوال “پیانو کلارا” معرفی می‌شوند

به گزارش موسیقی نو نهمین فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» با همکاری خانه موسیقی ایران برگزار می‌شود و بهترین‌های نوازندگی پیانو را معرفی می‌کند.

صبح امروز دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ نشست خبری نهمین فستیوال رقابتی «پیانو کلارا» در خانه موسیقی با حضور حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی و کلارا بوکوچاوا نوازنده و مدرس پیانو برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حمیدرضا نوربخش با اشاره به نام‌گذاری فستیوال به نام خانم کلارا بوکوچاوا، هنرمند برجسته پیانو و استاد گرجستانی، گفت: «این جشنواره به نام خانم بوکوچاوا که چند سالی است در ایران اقامت دارند و در طی این مدت تأثیر زیادی بر ارتقاء سطح موسیقی کشور داشته‌اند، نام‌گذاری شده است. طی سال‌های اخیر، این فستیوال موفق به شناسایی چهره‌های برجسته‌ای از سراسر کشور، به ویژه در میان کودکان، شده است که همچنان در حال فعالیت و ارتقاء سطح خود هستند.»

وی ادامه داد: «هشتمین دوره فستیوال سال گذشته با همکاری خانه موسیقی برگزار شد و در این دوره نیز آزمون‌های فستیوال در تاریخ‌های ۲۰ و ۲۷ دی‌ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود و اختتامیه جشنواره نیز در ۲۸ دی‌ماه خواهد بود.»

نوربخش تصریح کرد: «داوطلبان می‌توانند برای ثبت‌نام به سایت خانه موسیقی مراجعه کنند و در پنج گروه سنی مختلف ثبت‌نام کنند. نتایج اولیه تا ۲۰ دی‌ماه اعلام خواهد شد و در هر گروه سنی سه برگزیده انتخاب می‌شوند. جوایز این جشنواره برای برگزیدگان شامل ۳، ۵ و ۱۰ میلیون تومان است. برگزیدگان تحت حمایت خانه موسیقی قرار خواهند گرفت و از عضویت در خانه موسیقی تا معرفی به ارکسترها، از حمایت‌های مختلف برخوردار خواهند شد.»

وی افزود: «یکی از مشکلات عمده جشنواره‌ها این است که برگزیدگان پس از اتمام جشنواره رها می‌شوند و از سرنوشت آن‌ها خبری نیست. در حالی که ما قصد داریم برگزیدگان این جشنواره را رها نکنیم و از آن‌ها حمایت کنیم.»

در ادامه، کلارا بوکوچاوا نیز با اشاره به نام‌گذاری جشنواره به نام خود گفت: «این جشنواره به نام من نام‌گذاری نشده است. در حقیقت، من نام این فستیوال را از یک جشنواره مشابه در بلژیک که سالانه برگزار می‌شود، الهام گرفته‌ام. در ابتدا این فستیوال برای شاگردان خودم برگزار شد، اما پس از مدتی رشد کرد و هنرمندان از سراسر ایران در آن شرکت می‌کنند. این جشنواره به افراد از سه تا ۲۴ سال فرصت می‌دهد تا در آن شرکت کنند.»

وی افزود: «تمام مسابقات این فستیوال مطابق با استانداردهای بین‌المللی برگزار می‌شود. داوطلبان باید یک قطعه از آهنگسازان باروک، یک سونات کلاسیک از آثار موتزارت، هایدن یا بتهوون و یک قطعه از دوره رمانتیک را اجرا کنند.»

بوکوچاوا درباره حمایت از برگزیدگان نیز گفت: «برگزیدگانی که در تهران ساکن هستند، همواره فرصت اجرای کنسرت دارند، اما برای برگزیدگانی که از شهرستان‌ها می‌آیند، وضعیت کمی متفاوت است. هر ساله این هنرمندان را به گرجستان می‌برم تا با ارکستر سمفونیک اجرا کنند، اما خوشحال می‌شوم اگر این امکان را برای آن‌ها فراهم کنیم که در ایران اجرا کنند. من معتقدم که بچه‌های ایرانی بسیار باهوش هستند، اما به یک معلم سختگیر نیاز دارند که آن‌ها را به درستی هدایت کند.»

وی در پایان درباره هیئت داوران فستیوال گفت: «هیئت داوران فستیوال شامل آقای تقی ضرابی، استاد دانشگاه هنر، خانم جافارووا از باکو و خود من هستیم.»