به گزارش موسیقی نو در ادامه ویژه برنامههای هفته سنه و با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان کتاب «نامداران موسیقی سنندج» که توسط احسان مردوخ روحانی گردآوری شده است، رونمایی شد.
پژوهشگر و نویسنده کتاب نامداران موسیقی سنندج شامگاه یکشنبه در حاشیه رونمایی از این کتاب اظهار کرد: با توجه به اینکه سال ۱۳۹۸ شهر سنندج در شبکه شهرهای خلاق موسیقی یونسکو به ثبت رسید، ایده اولیه نوشتن کتاب نیز به پیشنهاد دبیرخانه شهر خلاق موسیقی شکل گرفت که اتمام آن حدود چهار سال طول کشید.
احسان مردوخ روحانی، افزود: نامدارانی که در این کتاب اسامی آنها آمده است، شامل خواننده، نوازنده، آهنگساز و مدرس موسیقی هستند که توسط دبیرخانه شهر خلاق موسیقی سنندج انتخاب شدهاند.
وی گفت: در این کتاب اطلاعاتی در مورد ۴۰ نفر از اهالی موسیقی و گروه کامکارها که همگی از نامداران موسیقی شهر سنندج هستند به ترتیب حروف الفبا آمده و کتاب به سه زبان فارسی، کردی و انگلیسی چاپ شده است.
نویسنده کتاب ادامه داد: در مورد برخی از نامداران موسیقی سنندج اطلاعات و دادههای بسیار کمی وجود داشت که این جزو سختیهای کار ما بود اما آنچه که آمده سعی شده به درستی بیان شود.
مردوخ روحانی افزود: جلدهای بعدی این کتاب به زندگی سایر نامداران شهر سنندج نیز پرداخته میشود و سعی خواهیم کرد نواقص و ایرادهای این جلد را رفع کنیم که امیدواریم این کتاب فتح بابی برای توجه بیشتر به هنرمندان این شهر باشد.
حمید حاصلی، مدرس دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان نیز در مراسم رونمایی از این کتاب اظهار کرد: در حوزه موسیقی کُردی تحقیقات بسیاری صورت گرفته اما کافی نیست و ما دادههای کمی را بهویژه در مورد هنرمندان حوزه موسیقی در اختیار داریم.
وی گفت: هنرمندان سرمایههای اجتماعی ما هستند و چاپ کتاب در مورد آنها بسیار ارزشمند است که میتواند به عنوان منبع برای نسلهای بعدی نیز بسیار مورد استفاده قرار بگیرد.
این هنرمند موسیقی اضافه کرد: هر کاری دارای نقاط قوت و ضعفی است که امیدواریم نویسنده این کتاب برای جلدهای بعدی آن، نواقص را برطرف کند.
کتاب نامداران موسیقی سنندج مختصری از شرح حال نامداران این عرصه شامل خوانندگان، نوازندگان، آهنگسازان و مدرسین موسیقی و مختصری در خصوص گروه کامکارها است.
این کتاب یکی از نخستین کتابهایی است که به شرح حال نامداران موسیقی سنندج میپردازد و شرح حال هر فرد به صورت مختصر به زبان فارسی و پیش از آن ترجمه این شرح حال ابتدا به زبان انگلیسی و پس از آن به زبان کردی آمده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰