منتخبان فراخوان آهنگسازان جوان ایرانی معرفی شدند

منتخبان فراخوان آهنگسازان جوان ایرانی در شورای ارکستر سمفونیک تهران معرفی شدند.

 

به گزارش موسیقی نو به نقل از بنیاد رودکی، در پی فراخوان بنیاد رودکی برای اجرای آهنگسازان جوان ایرانی، شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران آثار رسیده را داوری کرد.

محمدسعید شریفیان سخنگوی شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران در خصوص این فراخوان و نحوه داوری آثار اظهار داشت: این فراخوان برای تشویق آهنگسازان جوان ایرانی منتشر شد تا روند استعدادیابی از این طریق طی شده و به اعتلای بیشتر موسیقی سمفونیک ایران کمک شود.

وی ادامه داد: پس از انتشار این فراخوان و در زمان نزدیک به ۲ ماه، تعداد ۶۱ اثر دریافت شد. برای داوری بهتر آثار، اسامی آهنگسازان از روی اثر حذف شد و با اختصاص شماره رده‌بندی شده و در اختیار داوران قرار گرفت. داوران این بخش نادر مشایخی، کیاوش صاحب نسق، ابراهیم لطفی و محمد سعید شریفیان بودند. از این تعداد در نهایت پس از داوری ۲۱ اثر امتیاز لازم را کسب کردند و برای قرارگیری در سطح اجرایی تایید شدند.

وی در خصوص روند امتیازدهی آثار، بیان کرد: هر اثر به طور مجزا از نظر خلاقیت و نوآوری، هویت ملی، توانمندی تکنیکی و ساختاری و چگونگی پرداخت موسیقایی مورد ارزیابی قرار گرفت و در هر شاخه امتیازی به آن تعلق گرفت. در نهایت با جمعی بندی آن‌ها، امتیاز نهایی آثار مشخص شد. به طور مثال شاید یک اثر از نظر خلاقیت نمره بالایی کسب کرده باشد اما از نظر تکنیک نمره پایین‌تری گرفته باشد، اما امتیاز تجمیعی تعیید کننده بوده است.

به گفته شریفیان، آثار منتخب از سطح مطلوب و خوبی در آهنگسازی برخوردار بود.

شریفیان با اشاره با این که بازه زمانی مشخصی برای اجرای این آثار مشخص نیست، افزود: از این ۲۱ اثر، هر چند اثر به صورت تصادفی در قالب یک اجرا برنامه‌ریزی شده و بر اساس جدول زمانی و برنامه‌ریزی شورای هنری ارکستر سمفونیک در نوبت اجرا قرار خواهند گرفت. تمام این آثار در چهارچوب مجموعه کنسرت‌هایی با عنوان اجرای آهنگسازان جوان اجرا خواهند شد.

سخنگوی شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران ابراز امیدواری کرد این تلاش‌ها به جایی برسد که خلق آثار هنری، عرصه‌ای برای بیان فرهنگ ملی ایران تبدیل شود.

وی تاکید کرد: شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران با بررسی آثار، توصیه‌هایی برای آهنگسازان جوان دارد. از آنجا که شباهت‌های زیادی در نوع آهنگسازی‌ها و فضاسازی‌ها بود، توصیه اول این است که  آهنگسازان جوان تمام خلاقیت کار خود را در گرو نرم‌افزار قرار ندهند و سعی کنند به خلاقیت خود دورتر از نرم افزار ادامه دهند تا مقداری از محدودیت‌ها و روش‌های نرم‌افزار موسیقی‌نویسی فاصله بگیرند تا خلاقیت‌ها منحصر به فردتر باشد.

شریفیان ادامه داد: ارکستراسیون‌ها اغلب بسیار شبیه به هم هستند که این خود نشانگر محدودیت‌ها یا یکسان بودن مرجع و مآخذ مکتوب ارکستراسیون هست. بنابراین توصیه می‌شود آهنگسازان منابع وسیع‌تری از پارتیتورهای آهنگسازان بزرگ را مطالعه کرده تا این بحث را بسط و گسترش داده و متنوع‎‌تر و خلاقانه‌تر کار کنند.

وی درباره توصیه‌ شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران خطاب به آهنگسازان جوان، گفت: هویت ملی بسیار اهمیت دارد. همه ما موسیقی‌دانان ایرانی هستیم و باید تولیدات هنری ما رنگ و بوی خاص منطقه‌ای و جغرافیایی خودمان را داشته باشد.